Algemene Voorwaarden
Artikel 1 Definities
In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven:
Consumentenzaken.Consumentenzaken gevestigd te Oostvoorne aan de: Goudhoekweg 23, 3233 AM Oostvoorne
Wederpartij
De wederpartij is degene aan wie de Consumentenzaken enig advies heeft verstrekt, aanbieding gedaan of met wie zij een overeenkomst heeft gesloten. Dit kan zowel een rechtpersoon als een natuurlijk persoon zijn.
Artikel 2 Toepasselijkheid
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle door Consumentenzaken gedane adviezen, aanbiedingen, offertes en acceptaties daarvan en/of Consumentenzaken gesloten overeenkomsten waarbij Consumentenzaken zich verplicht tot het leveren van diensten of de uitvoering van een opdracht. Eventuele inkoop- of andere voorwaarden waarnaar de wederpartij bij de acceptatie van een aanbod of offerte of het sluiten van een overeenkomst verwijst zijn niet van toepassing, tenzij deze door Consumentenzaken zonder voorbehoud en schriftelijk zijn aanvaard. Consumentenzaken heeft het recht deze voorwaarden en de overeenkomst van tijd tot tijd te wijzigen. Consumentenzaken is niet verantwoordelijk voor het inlichten van wederpartij over enige wijziging van de voorwaarden of overeenkomst. Wederpartij is verantwoordelijk voor regelmatig opnieuw bekijken van deze voorwaarden op de website van Consumentenzaken. Afwijkingen van en/of aanvullingen op deze algemene voorwaarden binden Consumentenzaken slechts voor zover deze uitdrukkelijk schriftelijk tussen Consumentenzaken en de wederpartij zijn overeengekomen. Indien een of meer van de bepalingen in de overeenkomst of deze voorwaarden niet bindend, afdwingbaar of geldig zijn, dan blijven de andere bepalingen van deze overeenkomst geldig en bindend. In dat geval zullen partijen in onderhandeling treden om overeenstemming te bereiken over alternatieve bepalingen welke de oorspronkelijke bepaling zoveel mogelijk benaderen.
Artikel 3 Kosten module Onderhoud
Consumentenzaken biedt een module ‘onderhoud’ aan. Deze module onderhoud houdt in dat Consumentenzaken op door Consumentenzaken te bepalen momenten vrijblijvend advies geeft aan haar klanten. De klanten betalen hiervoor een vergoeding. De module onderhoud is ten alle tijden kosteloos opzegbaar. Reeds betaalde vergoedingen zijn nooit terug te vorderen. Adviezen van Consumentenzaken zijn, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven, vrijblijvend. Consumentenzaken accepteert geen aansprakelijkheid voor dit advies. Indien Consumentenzaken extra service of diensten levert dan vrijblijvend advies is dit altijd voor rekening en risico van wederpartij. Consumentenzaken accepteert hiervoor geen enkele aansprakelijkheid. Consumentenzaken is geen partij bij transacties welke na advies, bemiddeling of andere tussenkomst van Consumentenzaken zijn aangegaan. In aanvulling, Consumentenzaken kan niet garanderen dat de bij transactie betrokken partijen afspraken uitvoeren of nakomen. Het afnemen van de module onderhoud van Consumentenzaken leidt tot een inspanningsverplichting van Consumentenzaken en nooit tot een resultaatverplichting.
Artikel 4 Overeenkomsten
Een overeenkomst wordt geacht tot stand te zijn gekomen op het moment dat Consumentenzaken een opdracht schriftelijk heeft aanvaard, dan wel met de uitvoering daarvan is begonnen. Consumentenzaken is bevoegd om aan haar verstrekte opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren. In het geval wederpartij per e-mailbericht enige aanvraag heeft gedaan en wederpartij binnen 24 uur na verzending van dat bericht geen ontvangstbevestiging van (een medewerker van) Consumentenzaken heeft ontvangen, dient het bericht van wederpartij als niet ontvangen te worden beschouwd. Indien wederpartij binnen de termijn van 24 uur na verzending van een digitaal bericht een reactie of uitsluitsel van (een medewerker van) Consumentenzaken wenst te ontvangen, dient de wederpartij zichzelf ervan te verwittigen dat het bericht (de medewerker van) Consumentenzaken heeft bereikt. Digitale, al dan niet op internet, al dan niet op aanvraag van de wederpartij, door Consumentenzaken aan deze verstrekte informatie, is vrijblijvend en wordt nimmer beschouwd als een door Consumentenzaken gegeven advies in het kader van een aan haar verstrekte opdracht, behoudens voor zover uit mededeling van Consumentenzaken het tegendeel blijkt.
Artikel 5: Inschakeling derden
Het is Consumentenzaken toegestaan om bij de uitvoering van de aan haar verstrekte opdracht indien nodig gebruik te maken van derden. Consumentenzaken zal bij het inschakelen van derden de nodige zorgvuldigheid in acht nemen. Consumentenzaken is niet aansprakelijk voor tekortkomingen van deze derden.
Artikel 6: Honorarium en betaling
Partijen spreken bij het sluiten van de overeenkomst af op welke wijze het honorarium van Consumentenzaken wordt voldaan. Wijzigingen in van overheidswege opgelegde belastingen en/of heffingen worden altijd aan de wederpartij doorberekend. Consumentenzaken is gerechtigd overeengekomen tarieven tussentijds te verhogen wanneer zich na het sluiten van de overeenkomst stijgingen voordoen in de kosten van materialen of diensten die voor de uitvoering van de overeenkomst nodig zijn, en/of van andere kosten, welke de kostprijs van Consumentenzaken beïnvloeden. Betalingen door de wederpartij dienen te worden gedaan binnen 14 dagen na de factuurdatum op de door Consumentenzaken voorgeschreven wijze, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen of de factuur anders vermeldt. Verrekening door de wederpartij van de door Consumentenzaken gefactureerde premies en bedrage met een door de wederpartij gestelde tegenvordering, dan wel opschorting van betaling door de wederpartij in verband met een door deze gestelde tegenvordering, is slechts toegestaan voor zover de tegenvordering door Consumentenzaken uitdrukkelijk en zonder voorbehoud is erkend of in rechte onherroepelijk is vastgesteld. Indien de wederpartij de verschuldigde bedragen niet binnen de overeengekomen termijn betaalt, zal de wederpartij daardoor, zonder dat enige ingebrekestelling nodig is, over het openstaande bedrag de wettelijke rente verschuldigd worden. Indien de wederpartij na ingebrekestelling nalatig blijkt om het openstaande bedrag aan Consumentenzaken te voldoen, kan de vordering uit handen worden gegeven, in welk geval de wederpartij naast het alsdan verschuldigde totale bedrag tevens gehouden zal zijn tot vergoeding van de buitengerechtelijke incassokosten, waarvan de hoogte wordt vastgesteld op twee punten van het door de rechtbank gehanteerde liquidatietarief. Door de wederpartij gedane betalingen strekken steeds ter afdoening van alle verschuldigde rente en kosten en vervolgens van opeisbare facturen die het langst openstaan, zelfs al vermeldt de wederpartij dat de voldoening betrekking heeft op een latere factuur. Indien de kredietwaardigheid van de wederpartij daartoe naar het oordeel van Consumentenzaken aanleiding geeft, is Consumentenzaken bevoegd om de levering van haar diensten op te schorten, totdat de wederpartij voldoende zekerheid voor zijn betalingsverplichtingen heeft verschaft.
Artikel 7: Termijnen
Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen zijn door Consumentenzaken opgegeven termijnen waarbinnen zij de haar verstrekte opdracht zal uitvoeren, nimmer te beschouwen als fatale termijn.
Artikel 8: Medewerking door de wederpartij
De wederpartij zal steeds, gevraagd en ongevraagd, alle relevante informatie verstrekken aan Consumentenzaken die zij nodig heeft voor een correcte uitvoering van de aan haar verstrekte opdracht. Indien voor de uitvoering van de overeengekomen dienst of opdracht noodzakelijke gegevens niet, niet tijdig of niet overeenkomstig de gemaakte afspraken door de wederpartij ter beschikking van Consumentenzaken zijn gesteld, of indien de wederpartij op andere wijze niet aan zijn (informatie) verplichtingen heeft voldaan, is Consumentenzaken bevoegd over te gaan tot opschorting van de uitvoering van de overeenkomst. De wederpartij is zelf volledig verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van alle door hem aan Consumentenzaken verschafte informatie.
Artikel 9: Aansprakelijkheid van Consumentenzaken
Iedere aansprakelijkheid, contractueel en buiten contractueel, van Consumentenzaken alsmede van haar bestuurders, haar werknemers en de door Consumentenzaken bij de uitvoering van de opdracht ingeschakelde personen is beperkt tot het bedrag dat in het desbetreffende geval onder de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Consumentenzaken wordt uitgekeerd, vermeerderd met het geldend eigen risico. Op verzoek wordt aan belanghebbenden nadere informatie over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering verstrekt. In het geval beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Consumentenzaken in een specifiek geval geen dekking verleend, is de aansprakelijkheid, contractueel en buitencontractueel, van Consumentenzaken alsmede van haar bestuurders, haar werknemers en de door Consumentenzaken bij de uitvoering van de opdracht ingeschakelde personen, beperkt tot maximaal het totaal van het ter zake de opdracht die aan de ontstane schade ten grondslag ligt aan de wederpartij in rekening gebrachte honorarium. De uitvoering van de verstrekte opdracht geschiedt uitsluitend ten behoeve van de wederpartij. Derden kunnen aan de inhoud van de verrichte werkzaamheden voor de wederpartij geen rechten ontlenen. Consumentenzaken is nimmer aansprakelijk voor schade welke door de wederpartij of derden wordt geleden als gevolg van onjuiste, onvolledige of ontijdige door de wederpartij verstrekte inlichtingen. Consumentenzaken is nimmer aansprakelijk voor welke schade dan ook die voortvloeit uit fouten in door Consumentenzaken gebruikte software of andere computerprogrammatuur, tenzij deze schade door Consumentenzaken kan worden verhaald op de leverancier van de betreffende software of computerprogrammatuur. Consumentenzaken is nimmer aansprakelijk voor welke schade dan ook die voortvloeit uit de omstandigheid dat door wederpartij aan Consumentenzaken verzonden (email)berichten Consumentenzaken niet hebben bereikt. De wederpartij is eerst gerechtigd tot ontbinding van enige overeenkomst met Consumentenzaken indien Consumentenzaken zelfs na deugdelijke ingebrekestelling toerekenbaar in gebreke blijft om aan haar verplichtingen jegens de wederpartij te voldoen. Betalingsverplichtingen welke zijn ontstaan voor het tijdstip van ontbinding en/of welke betrekking hebben op reeds geleverde diensten, dienen onverminderd door wederpartij te worden nagekomen.
Artikel 10: Overmacht
Consumentenzaken is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting indien dit voor Consumentenzaken redelijkerwijze niet mogelijk is ten gevolge van buiten toedoen van Consumentenzaken ontstane veranderingen in de bij het aangaan der verplichtingen bestaande omstandigheden. Een tekortkoming in de nakoming van een verplichting van Consumentenzaken geldt in ieder geval niet als toerekenbaar en komt niet voor haar risico in geval van verzuim en/of tekortkoming door of bij haar leveranciers, onderaannemers, vervoerders en/of andere ingeschakelde derden, bij brand, werkstaking of uitsluiting, relletjes of oproer, oorlog, overheidsmaatregelen, waaronder uitvoer-, invoer- of doorvoerverboden, vorst en alle andere omstandigheden welke van dien aard zijn dat gebondenheid niet meer van Consumentenzaken kan worden gevergd.
Artikel 11: Privacy
Consumentenzaken respecteert de privacy van wederpartij. Alle gegevens door wederpartij aan Consumentenzaken verstrekt zullen met zorg worden behandeld en uitsluitend voor uitoefening en ter optimalisatie van de dienstverlening van Consumentenzaken worden gebruikt. Partijen verplichten zich over en weer tot geheimhouding van alle informatie welke hen uit hoofde van de met de andere partij gesloten overeenkomst bekend is geworden en waarvan haar redelijkerwijze bekend moet zijn dat de informatie als vertrouwelijk of geheim heeft te gelden. Indien de wederpartij bezwaar heeft tegen opname van diens persoonsgegevens in enige mailinglist e.d. van Consumentenzaken zal Consumentenzaken de betreffende gegevens op eerste schriftelijk verzoek van wederpartij uit het betreffende bestand verwijderen.
Artikel 12: Toepasselijk recht en geschillen
Op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten van Consumentenzaken is het Nederlandse recht van toepassing.
Artikel 13: Verval van recht
Alle vorderingsrechten en andere bevoegdheden van de wederpartij uit welken hoofde dan ook jegens Consumentenzaken in verband met door Consumentenzaken verrichte werkzaamheden, vervallen in ieder geval vijf jaar na het moment waarop de wederpartij bekend werd of redelijkerwijs bekend kon zijn met het bestaan van deze rechten en bevoegdheden.
Artikel 14: Execution Only
Execution only is een vorm van dienstverlening waarbij u alles zelf beslist en wij alleen uw orders uitvoeren. Als u via onze website overstapt van leverancier of een aanbieding accepteert, dan handelt u volgens het principe van execution only. Dat wil zeggen dat u van Consumentenzaken géén advies krijgt en dat u geheel zelfstandig beoordeelt of de aanbieding het beste bij u past. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor enige schade die u ondervindt van de door u gemaakte keuzes bij het afsluiten van een leveringscontract.
Bel ons voor advies Telefoon: 0181 - 356 255